Maanviljelijä Lauri Torpo siirtyi Meskalan kosken rannoilta Huittisten Karhiniemelle vuonna 1917, kun Keikyän voimalaitoksen rakentaminen alkoi tilan pelloille. Tila oli tyypillinen sen ajan maatila, eri kotieläimineen (lypsykarjaa, sikoja, kanoja ja työhevosia), jota Lauri kuitenkin kehitti ja kasvatti kokoajan.

50-luvun alkupuolella tilan otti haltuun Laurin poika Aimo Torpo yhdessä puolisonsa Sinikan kanssa. Tilan kehittäminen jatkui ja töitä helpottavien koneiden aika koitti yhä vahvemmin. Seuraava sukupolvi astui remmiin 1989 laman kynnyksellä. Oli siis hyvä aika aloittaa rakentamalla siinä hetkessä iso kanala. Lypsykarjaa muutettiin lihakarjaksi ja pikkuhiljaa siitäkin luovuttiin. Emakkosikala säilyi vielä 2000-luvun puolelle, mutta pian sekin jäi lyhyeksi. Toimintaympäristön muutos ja tilatason vaatimukset kasvoivat, kun Suomesta tuli EU:n jäsen. Kuvaan astui sääntelyt, valvonnat ja moninaiset vaatimukset.

Muutos ja sopeutuminen oli väistämätöntä. Kasvinviljely monipuolistui ja tilalla onkin kokeiltu kasvattaa lähes kaikkea, mikä Suomessa kasvaa ja jonka sadon voi puimurilla korjata. Mm. auringonkukkaa, pellavaa, unikkoa, kuminaa, camelinaa, tattaria. Ohra, kaura, kevätvehnä, öljykasvit sekä syysviljat myös. Maatalouden ohella alkoi myös kaivinkoneurakointi.

Nykyisin Metsä-Laurilan tilaa vetää jälleen Lauri Torpo yhdessä vanhempiensa kanssa. Tilakoon kasvun myötä monipuolinen koneurakointi on erotettu omaksi yhtiöksi.

Nykyisin tilalla viljellään mm. kauraa, ohraa, vehnää ja sokerijuurikasta. Monipuolisen kasvinviljelyn lisäksi tilalla on edelleen kanoja, jotka ruokitaan omalla viljalla. Sekä aina auki oleva kanamunien ja kauratuotteiden itsepalvelumyymälä.

Tilan palvelut

Klapit

Polttopuiden myynti

Taas on se aika vuodesta, kun käännetään katseet kohti seuraavaa lämmityskautta.

Varmista puiden saanti seuraavallekin lämmityskaudelle ja toimi jo tänään! Toimitukset alkavat jo, sillä meillä on klapikone iskussa ja klapintekijät vauhdissa. Saatavilla koivua sekä sekapuuta mitassa 30cm ja 50cm.

Toimitus- ja hinta tiedustelut Laurilta, Sepolta tai ottamalla yhteyttä verkkolomakkeen kautta.

Kananmunat & Kauratuotteet

Itsepalvelumyymälä

Myymälämme toimii itsepalveluperiaatteella 24/7. Ohjeet ja hinnasto löytyvät myymälän seinältä selkeästi. Meillä voit maksaa myös MobilePay:lla tai Siirto-maksulla!

Myynnissä on kananmunia kennoittain (30 kpl/kenno) tai koteloittain, oman tilamme kauratuotteita (hiutaleina tai ryyneinä) sekä lintujen ruokintatuotteita (auringonkukansiemen, kaura, pähkinätanko). Talvisin myymme myös mm. hiekoitussepeliä ämpäreittäin sekä jäänsulatusainetta.

Myymälä löytyy tilan pihapiiristä helposti ajamalla kohti suoraan edessä olevaa rakennusta. Tien päästä löytyy myös valaistu opaste.

Olemme Pirkanmaan ilmastokumppani

Osallistumme sekä tilallamme että maan­rakennus­yrityksemme toiminnassa aktiivisesti ilmaston­suojeluun muun muassa aurinko­paneelein, lajitellen, kierrättäen ja tuotannon sivuvirtoja hyödyntäen. Monissa tilanpidon arjen perus­toimin­noissakin huomioidaan erityisesti ympäristö­ystävällisemmät toiminta­tavat. Miten Ilmasto­verkoston kumppanien yhteistyö vaikuttaa tilamme tulevai­suuteen?